#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Selecteer het vliegveld en de gewenste data en vergelijk direct een groot aanbod aan betrouwbare parkeeraanbieders rondom vliegvelden.
Nieuws 16 Jan 2020

Parkeertarieven Brussel Airport

Als u op zoek bent naar een Brussels Airport parking, is het verstandig om daar van tevoren informatie over in te winnen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Er bestaan grote prijsverschillen en als u zich al een beetje verdiept, kunt u eenvoudig veel geld besparen. Hieronder vindt u een overzicht van officiële en alternatieve parkeergelegenheden.

Parkeertarieven Brussel-Zaventem

Parking 8 dagen (€)* per dag (€)* Parkeervorm Transfertijd Beoordeling**
Alternatieve parkeermogelijkheden
AeroPark1000 41,00 5,13 Shuttle 7 min. 8,0/10
Express Parking 80,00 10,00 Shuttle 10 min. 8,9/10
Sky Parking Valet 84,00 10,50 Valet 0 min. 7,7/10
Officiële parkeermogelijkheden
Discount 1 & 2 59,00 7,38 Shuttle 10 min. (per 15 min.) -
Reservation Zone 101,00 12,63 Loopafstand 5 min. -
LOCK PARK 131,00 16,38 Loopafstand 2 min. -
P1 VIP 201,00 25,13 Loopafstand 0 min. -

Zoals u in bovenstaande tabel ziet, kunnen de prijzen enorm variëren. Niet alleen binnen het officiële aanbod, maar ook tussen officieel en alternatief aanbod. Het verschil in prijs tussen twee soortgelijke services kan al snel de helft schelen. Dat prijsverschil heeft vaak te maken met de afstand tussen de parkeerplaats en de luchthaven.

Alternatieve parkings

Aeropark1000 ZaventemAeropark1000

Aeropark1000 is op het moment van schrijven samen met Sky Parking Shuttle en Park and Go de goedkoopste voor de door ons onderzochte periode (23 februari t/m 1 maart 2020). Deze shuttleservice brengt u binnen slechts 7 minuten naar Brussel-Zaventem Airport. U hoeft zich over openingstijden geen zorgen te maken, want hier kunt u 24/24 en 7/7 terecht. Via Vliegen en Parkeren betaalt u bovendien geen reserveringskosten.

 

Express Parking ZaventemExpress Parking

De tweede parking op de lijst, Brussels Airport Express Parking, is iets duurder, maar u parkeert er overdekt, de parking kreeg maar liefst een 8,9 van onze klanten en u bent binnen 5 minuten per shuttle op de luchthaven. Een welverdiende plek op onze lijst van Zaventem-parkings dus.

 

Sky Parking ZaventemSky Parking Valet

Sky Parking Valet is een uitzonderlijke op deze lijst, omdat u er niet per shuttledienst naar de luchthaven wordt gebracht, maar rechtstreeks uw wagen voor het vliegveld aflevert en deze voor u laat parkeren. Gemakkelijker kant niet!

 

Officiële parkings

P1 VIPP1 VIP parking

De parking P1 VIP is, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, een premiumparking en de duurste van Zaventem Airport. Dat ziet u niet alleen aan de luxe receptie. U parkeert er op slechts 25 meter van de vertrekhallen en de parking biedt elektrische laadpalen en een carwash ter beschikking.

 

Lock ParkingLock Parking (P Lock)

De Lock Parking is een extra beveiligde parking. U bent er verzekerd tegen diefstal en brand en kunt er uw auto laten wassen. Bovendien ligt ook deze parking op loopafstand van de luchthaven.

 

Reservation Zone parkingReservation Zone

In de Reservation Zone kunt u enkel parkeren als u via de officiële website reserveert en vooraf betaalt. Dit is de goedkoopste officiële parking op loopafstand.

 

P4 Long Term parkingP4 Long Term

P4 Long Term ligt op loopafstand van de vertrekhallen, maar er is tevens een gratis shuttlebus beschikbaar die in een kortere tijd naar uw bestemming brengt. Dat is zeker handig als u veel bagage bij u hebt. Ondanks de naam, hoeft u er niet per se lang te parkeren. De minimale reservatieperiode is één dag.

 

Discount Parking 1Discount 1&2

De Discount-parkings zijn iets verder van de luchthaven verwijderd dan de andere. Deze parkings liggen in de zogenaamde Brucargo-zone. De grotere afstand tot vertrekhallen verklaart de lagere prijs. Let erop dat deze parking uitsluitend is bestemd voor personenwagens.

 

Bekijk eens ons volledige aanbod

Laat u niet verleiden door mooie praatjes en onnodige extra’s. Daar betaalt u immers altijd voor. Ook als u voordelig wilt parkeren zijn er voldoende veilige en kwalitatieve parkings beschikbaar. Hierboven hebben we u slechts het tipje van de sluier gegeven. Via de zoekfunctie op onze website vindt u eenvoudig ons uitgebreide aanbod op 14 luchthavens. Bekijk eens onze Top 5 Goedkoopste Parkings op Brussel Airport.

 

Let op: de officiële P-parkeerplaatsen van Brussel-Zaventem Airport zijn niet via onze website te reserveren. Dit doet u via de officiële website van Brussel-Zaventem Airport. Ons voordelige aanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren en op de knop ‘Zoeken’ te klikken. U kunt de beschikbare parkings vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren.

* De getoonde prijzen gelden op het moment van schrijven voor de periode zondag 23 februari tot en met 1 maart 2020 (krokusvakantie in België), maar zijn altijd aan verandering onderhevig en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.
** De beoordelingen zijn op basis van gemiddelde scores van klanten op het moment van schrijven (9-1-2020). Omdat Vliegen en Parkeren geen officiële parkings op deze luchthaven aanbiedt, beschikken we niet over klantervaringen voor de officiële parkings.

Bekijk nieuws-artikelen Naar alle artikelen
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b