#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Selecteer het vliegveld en de gewenste data en vergelijk direct een groot aanbod aan betrouwbare parkeeraanbieders rondom vliegvelden.
Informatief 20 Aug 2020

Parkeertarieven Brussel Airport

Als u op zoek bent naar een Brussels Airport parking, is het verstandig om daar van tevoren informatie over in te winnen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Er bestaan grote prijsverschillen en als u zich al een beetje verdiept, kunt u eenvoudig veel geld besparen. Hieronder vindt u een overzicht van officiële en alternatieve parkeergelegenheden.


Prijzen Brussel Airport parking

Parking 8 dagen (€)* per dag (€)* Parkeervorm Transfertijd Beoordeling**
AeroPark1000 4100 513 Shuttle 7 min. 8,0/10
Park and Go 4100 513 Shuttle 6 min. 7,4/10
Discount 1 5900 738 Shuttle 10 min. (per 15 min.) -
Express Zaventem 8000 1000 Shuttle 5 min. 8,9/10
Reservation Zone 10100 1263 Loopafstand 5 min. -
LOCK PARK 13100 1638 Loopafstand 2 min. -
P1 VIP 20100 2513 Loopafstand 0 min. -

Zoals u in bovenstaande tabel ziet, kunnen de prijzen enorm variëren. Niet alleen binnen het officiële aanbod, maar ook tussen officieel en alternatief aanbod. Het verschil in prijs tussen twee soortgelijke services kan al snel de helft schelen. Dat prijsverschil heeft vaak te maken met de afstand tussen de parkeerplaats en de luchthaven.

 

Aeropark1000 Zaventem

Aeropark1000

Aeropark1000 is op het moment van schrijven samen met Park and Go de goedkoopste in de door ons onderzochte periode. Deze shuttleservice brengt u binnen slechts 7 minuten naar Brussel-Zaventem Airport. U hoeft zich over openingstijden geen zorgen te maken, want hier kunt u 24/24 en 7/7 terecht. Via Vliegen en Parkeren betaalt u bovendien geen reserveringskosten.

 

Park and Go Zaventem

Park and Go

Ook Park and Go is een uitstekende shuttleservice bij luchthaven Zaventem. Samen met Aeropark1000 hebben zij op dit moment de laagste prijs van alle parkings. En u levert er echt niet in op service of gemak: 24 uur per dag bereikbaar en bewaakt, asfalt, wachtruimte, en bovenal, u mag uw sleutel meenemen!

 

Logo Discount 1 Zaventem

Discount 1&2

De Discount-parkings zijn iets verder van de luchthaven verwijderd dan de andere. Deze parkings liggen in de zogenaamde Brucargo-zone. De grotere afstand tot vertrekhallen verklaart de lagere prijs. Let erop dat deze parking uitsluitend is bestemd voor personenwagens.

 

Express Parking Zaventem

Express Parking

De derde private parking op de lijst, Brussels Airport Express Parking, is iets duurder, maar u parkeert er overdekt, de parking kreeg maar liefst een 8,9 van onze klanten en u bent binnen 5 minuten per shuttle op de luchthaven. Een welverdiende plek op onze lijst van Zaventem-parkings dus.

 

Logo Reservation Zone Zaventem

Reservation Zone

In de Reservation Zone kunt u enkel parkeren als u via de officiële website reserveert en vooraf betaalt. Dit is de goedkoopste officiële parking op loopafstand.

 

Logo Lock Parking Zaventem

Lock Parking (P Lock)

De Lock Parking is een extra beveiligde parking. U bent er verzekerd tegen diefstal en brand en kunt er uw auto laten wassen. Bovendien ligt ook deze parking op loopafstand van de luchthaven.

 

Logo P1 VIP Zaventem

P1 VIP

De parking P1 VIP is, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, een premiumparking en de duurste van Zaventem Airport. Dat ziet u niet alleen aan de luxe receptie. U parkeert er op slechts 25 meter van de vertrekhallen en de parking biedt elektrische laadpalen en een carwash ter beschikking.

 

 

Logo P4 Long Term Zaventem

P4 Long Term (Momenteel niet beschikbaar)

P4 Long Term ligt op loopafstand van de vertrekhallen, maar er is tevens een gratis shuttlebus beschikbaar die in een kortere tijd naar uw bestemming brengt. Dat is zeker handig als u veel bagage bij u hebt. Ondanks de naam, hoeft u er niet per se lang te parkeren. De minimale reservatieperiode is één dag.

 

 

Bekijk eens ons volledige aanbod

Laat u niet verleiden door mooie praatjes en onnodige extra’s. Daar betaalt u immers altijd voor. Ook als u voordelig wilt parkeren zijn er voldoende veilige en kwalitatieve parkings beschikbaar. Hierboven hebben we u slechts het tipje van de sluier gegeven. Via de zoekfunctie op onze website vindt u eenvoudig ons uitgebreide aanbod op 14 luchthavens. Bekijk eens onze Top 5 Goedkoopste Parkings op Brussel Airport.


* De getoonde prijzen gelden op het moment van schrijven voor een periode van 8 dagen in september 2020, maar zijn altijd aan verandering onderhevig en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.
** De beoordelingen zijn op basis van gemiddelde scores van klanten op het moment van schrijven (16-7-2020). Omdat Vliegen en Parkeren geen officiële parkings op deze luchthaven aanbiedt, beschikken we niet over klantervaringen voor de officiële parkings.
^ U kunt de officiële parkeerplaatsen (P-parkings) bij deze luchthaven enkel reserveren via de officiële website van de airport.
Bekijk informatief-artikelen Naar alle artikelen
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b