Parkeertarieven Rotterdam Airport

ParkingTarifs

In dit artikel vertellen wij u alles over de parkeermogelijkheden en bijbehorende parkeertarieven bij Rotterdam Airport.

Wanneer u gaat vliegen vanaf Rotterdam Airport is de kans groot dat u met de auto reist. Om uw auto veilig achter te laten, zoekt u een parking Rotterdam Airport. Er zijn diverse aanbieders van zowel officiële als alternatieve parkings. Wij gaan u wat meer vertellen over de opties rondom Rotterdam The Hague Airport en wat de bijbehorende kosten hiervan zijn.

Wilt u direct de kosten vergelijken voor uw specifieke data? Vul dan bovenaan deze pagina uw reisdata in. Wij hebben alvast Rotterdam Airport voor u geselecteerd. Klik op 'zoeken' en u krijgt het beschikbare aanbod te zien met de prijzen. U kunt vanuit hier eenvoudig de beste parking voor u kiezen met valetservice en binnen enkele minuten reserveren.

Overzicht van de parkeertarieven bij Rotterdam Airport

ParkeeraanbiederKosten per week (8 dagen)*Kosten per dag*ParkeervormTransfertijd
Park Air€ 100,00€ 10,00Valet0 min
P2 Comfort Rotterdam Airport€ 117,50€ 14,69Loopafstand2-3 min
NuParkeren€ 120,00€ 10,00Valet0 min
Speed Parking€ 125,00€ 15,63Shuttle5 min
P1 Business Rotterdam Airport€ 159,50€ 19,94Loopafstand1 min
Valet Parkeer ServiceNiet beschikbaarNiet beschikbaarValet0 min

Uitleg over de naamswijziging van officiële parkings Rotterdam The Hague Airport

In 2021 heeft Rotterdam Airport ervoor gekozen om de namen van de officiële parkings te wijzigen en dit kan wat verwarring veroorzaken als u hier bijvoorbeeld al eerder heeft geboekt. Hieronder even een overzicht van de wijzigingen.

 • P10 Budget is gewijzigd naar P5 Basic
 • P1 Lang Parkeren is gewijzigd naar P3 Lang Parkeren
 • P6 Comfort is gewijzigd naar P2 Comfort
 • P2 Business is gewijzigd naar P1 Business


Parkingmogelijkheden Airport Rotterdam

Bij Rotterdam is het erg simpel: bij alternatieve parkings is er enkel valetservice en bij de officiële parkings enkel parkeren op loopafstand. U heeft dus de keuze uit deze twee parkeervormen, waarbij iedere parking zijn eigen prijs hanteert. Wanneer u kiest voor parkeren met valetservice rijdt u op de dag van uw vlucht direct naar Rotterdam Airport toe. Ongeveer dertig minuten voor aankomst neemt u telefonisch contact op met de parking waarbij u een plaats heeft gereserveerd. Zij sturen dan een medewerker naar de terminal toe. Daar aangekomen volgt er een voertuiginspectie door de chauffeur van de parking. Eventuele bestaande schade wordt genoteerd en u levert uw sleutel in. De ervaren chauffeur rijdt uw auto naar de parking toe en parkeert deze. U kunt ondertussen de terminal inlopen. Bij terugkomst neemt u weer telefonisch contact op met de parking. De chauffeur rijdt dan uw auto terug naar de luchthaven, waar u staat te wachten. Er volgt weer een voertuiginspectie om ervoor te zorgen dat uw auto geen extra schade heeft opgelopen. Er volgt een sleuteloverdracht en u kunt instappen en wegrijden.

Parkeren op loopafstand kan vaak alleen bij officiële parkings. Deze zijn dan ook niet te boeken via onze website. Hoe lang de loopafstand is verschilt per parking. Bij deze parkeervorm kunt u wel vaak uw autosleutel behouden. Het kan vervelend zijn als u minuten lang met uw bagage moet lopen. Zeker als u veel zware bagage bij u heeft. Valet parking kan dan een goede oplossing zijn, waarbij u met uw bagage uitstapt bij de luchthaven. Wij laten u graag wat meer zien over de beschikbare parkings bij Rotterdam The Hague Airport.

 

Park Air

Park Air Rotterdam AirportPark Air is een voordelige overdekte parking met goede service. U kunt 24 uur per dag gebruik maken van de valetservice en u kunt ook uw elektrische auto hier opladen. Dit is niet mee te reserveren, maar is ter plekke te regelen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

 • Prijs: € 100,00 per week
 • Service: Overdekt met valetservice
 • Extra service: Elektrisch laden mogelijk

Boek nu →

 

 

NuParkeren

Nu Parkeren Rotterdam AirportOok NuParkeren is een overdekte parking met valetservice. Het terrein is omheind, afgesloten en er zijn bewakingscamera's aanwezig om uw auto in de gaten te houden. Ook met nachtvluchten kunt u hier parkeren, want de parking is 24 uur per dag geopend.

 • Prijs: € 120,00 per week
 • Service: Overdekt met valetservice
 • Extra service: Bagage- en starthulp

Boek nu →

 

 

Speed Parking

Speed Parking Rotterdam AirportU kunt bij Speed Parking parkeren met shuttleservice. U parkeert dus zelf uw auto en wordt daarna met de shuttlebus in 5 minuten naar de luchthaven toegebracht. De parking is geopend tussen 05:00 tot 00:00 en is voorzien van camerabewaking en 24-uursbewaking. 

 • Prijs: € 125,00 per week
 • Service: Onoverdekt met shuttleservice
 • Extra service: Bagage- en starthulp

Boek nu →

 

 

Valet Parkeer Service

Valet Parkeer Service Rotterdam AirportWilt u zeker zijn van een goede service? Kiest u dan voor Valet Parkeer Service. Deze parking wordt door onze klanten beoordeeld met een 9.6, dus u bent zeker van een goede parkeerervaring. Uw auto wordt middels valetservice geparkeerd en dat 24 uur per dag. U wordt geholpen met uw bagage en het parkeerterrein is voorzien van camerabewaking.

 • Prijs: Niet beschikbaar
 • Service: Onoverdekt met valetservice
 • Extra service: Bagagehulp

Meer info →

 

 

P5 Basic Rotterdam Airport

De goedkoopste officiële parking is P5 Rotterdam Airport. Deze basic parking ligt op 8 tot 10 minuten loopafstand van de terminal. U dient dus wel een stuk te lopen met uw bagage. Inrijden doet u middels een QR-code of op kentekenherkenning.

P3 Rotterdam Airport

Deze officiële parking ligt op ongeveer 4 tot 7 minuten loopafstand van de terminal Rotterdam Airport af. De slagboom opent op kentekenherkenning of op creditcard invoer. Beide opties kunnen gekozen worden tijdens het reserveren. Dit houdt dus in dat het een geautomatiseerde parking is.

P2 Comfort Rotterdam Airport

Wanneer u parkeert bij P6 Comfort Rotterdam Airport dan betaalt u iets meer dan bij bovenstaande parking. U krijgt hiervoor terug dat de loopafstand minder is, namelijk 2 tot 3 minuten. Net als bovenstaande parking kunt u inrijden op kentekenherkenning of credit card.

P1 Business Rotterdam Airport

De meest prijzige optie bij Rotterdam Airport is P2 Business parking. Hierbij parkeert u wel op 1 minuut loopafstand van de luchthaven, recht tegenover de luchthaven. Houd er rekening mee dat het goedkoper is om vooraf online te reserveren, dan ter plaatse de parking op te rijden.

 

Vliegen en Parkeren bij luchthaven Rotterdam The Hague

Het wordt vaak vergeten, maar het vooraf reserveren van een parking kan u veel geld schelen! Daarnaast weet u zeker dat u plek heeft om uw auto veilig te parkeren. Op onze pagina's van de parkeeraanbieders kunt u meer lezen over wat zij aanbieden en hoe andere klanten de service hebben beoordeeld. Als u een keuze heeft gemaakt kunt u zeer eenvoudig een reservering maken en online betalen via verschillende betaalmethodes.

* De getoonde prijzen gelden op het moment van schrijven voor een periode van 8 dagen in juli 2022, maar zijn altijd aan verandering onderhevig en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.

Vorige blogs

terminal illustration
Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

timo waving
Veilig en zeker