#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Selecteer het vliegveld en de gewenste data en vergelijk direct een groot aanbod aan betrouwbare parkeeraanbieders rondom vliegvelden.
Tips 04 Febr 2020

Parkeertips Charleroi Airport

‘s Lands tweede luchthaven Brussels South Charleroi Airport is niet alleen bij Belgen populair, maar ook veel Nederlanders, Fransen en Duitsers vliegen vanaf daar. Al deze reizigers moeten natuurlijk ook hun auto ergens parkeren. Gelukkig is er naast de officiële parkeergelegenheden ook voldoende alternatief aanbod aan parkings bij Charleroi Airport. Hieronder leest u onze parkeertips voor een onbezorgde parkeerervaring.

 

Tip 1: Weet waar u parkeert

Op onze website vergelijkt u veel verschillende individuele parkeerbedrijven met elkaar. Al deze parkings zijn weliswaar betrouwbaar, maar wij adviseren altijd dat u in het oog houdt bij welke parking u reserveert. Raadpleeg alle informatie op onze pagina over de betreffende aanbieder en bekijk daar ook de foto’s en Google Maps-kaartje van de parking. Zo krijgt u alvast een idee van de voorzieningen en de omgeving waarin uw auto komt te staan.

 

Tip 2: Houd rekening met de reistijd naar de luchthaven

Wanneer u kiest voor een parking met shuttledienst voor uw reis vanaf Charleroi Airport, moet u altijd de reistijd en de wachttijd in beschouwing nemen. Bij iedere aanbieder op onze website vindt u een icoontje met de reistijd in minuten (soms het aantal meters) tot het vliegveld. Tel daar altijd een half uurtje wachttijd bij op. Meestal wacht u minder lang, maar dan weet u zeker dat u niet in tijdnood gaat komen. De reistijden gelden enkel voor parkings met shuttledienst; bij een valetdienst rijdt u zelf naar de luchthaven en bent u geen extra tijd kwijt.

 

Tip 3: Plaats uw reservatie tijdig

‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’ is ook zeker op parkings van toepassing. Zorg dat u uw parkeerplekje bij Brussel-Charleroi Airport enkele weken tot enkele maanden van tevoren boekt. Zeker in de zomermaanden. Dan is er het grootste aanbod beschikbaar en hebt u gegarandeerd de beste prijs.

 

Tip 4: Let op extra luchthavenkosten

Deze laatste parkeertip is er een om niet te vergeten: om congestie bij de Kiss & Ride-plaatsen te voorkomen is er op Charleroi Airport sinds enige tijd nieuw beleid van kracht dat voorschrijft dat dezelfde voertuigen slechts enkele keren per dag gratis het terrein mogen betreden. Daarna moeten ook de shuttlebussen van de parkings extra kosten betalen. Deze kosten berekenen de meeste Charleroi parkings als een toeslag door aan hun klanten, die ter plaatse dient te worden betaald. Meestal gaat het om slechts € 4 per reservatie, maar gezien de lage prijzen van parkings op Charleroi, is dat best een groot deel van het totaalbedrag.

 

Tip 5: Shuttlebus tot max. 4 personen

Bij al onze parkings is de shuttledienst inbegrepen in de prijs voor het parkeren. Sommige parkings op vliegveld Brussel-Zuid Charleroi rekenen echter voor meer dan 4 personen een toeslag van € 5 per persoon, die ter plaatse aan de parking dient te worden voldaan. U ziet deze toeslag er altijd bij staan op onze pagina’s over de betreffende aanbieders. Als parkeertip geven we u mee om uw medereizigers van tevoren alvast bij de vertrekhal af te zetten en daarna uw wagen te parkeren. Zo bespaart u uzelf onnodige extra kosten.

 

Hopelijk kunt u na het lezen van deze 5 parkeertips een doordachte keuze maken uit ons uitgebreide parkeeraanbod op Charleroi Airport.

Bekijk tips-artikelen Naar alle artikelen
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b