#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Selecteer het vliegveld en de gewenste data en vergelijk direct een groot aanbod aan betrouwbare parkeeraanbieders rondom vliegvelden.
Informatief 13 Aug 2020

P4 Charleroi

Bent u op zoek naar een parking bij Charleroi airport? Dan is P4 uw beste optie wat betreft officiële luchthavenparkings. Vliegen en Parkeren informeert u graag en in dit artikel geven we u alle informatie over de kenmerken, prijs en werking van parking P4.


 

Prijsvergelijking P4 Charleroi en alternatief aanbod

Parking 8 dagen (€)* per dag (€)* Parkeervorm Transfertijd Sleutelbehoud Beoordeling**
Alternatieve parkeermogelijkheden
A1 Parking 3200 400 Shuttle 7 min. ✔️ 8,0/10
ProPark 3200 400 Shuttle 9 min. - 7,7/10
Park & Fly 3800 475 Shuttle 5 min. - 9,5/10
Ace Parking 4700 588 Shuttle 4 min. ✔️ 6,5/10
Eco Park 5500 688 Shuttle 5 min. ✔️ 9,3/10
Aeropark 6500 813 Shuttle 7 min. - 8,0/10
Airport Smart Parking N.b. N.b. Shuttle 9 min. - 7,3/10
P4 Charleroi
P4 3900 488 Loopafstand 20 min. ✔️ -

Kenmerken P4 Brussel-ZuidPlattegrond P4 Charleroi

Parking P4 op Charleroi Airport, ook wel Foot & Fly genoemd, is een van de verst gelegen parkeerplaatsen. U loopt ongeveer 20 minuten naar de vertrekhal. P4 is daarom niet goed geschikt voor mensen met weinig tijd of een beperkte mobiliteit, omdat u er geen gebruik kunt maken van een shuttleservice. De parkeerplaats is niet overdekt en er is dus ook geen hoogtelimiet. Daarnaast kunt u er 24 op 24 uur terecht.

Tarieven P4 Charleroi Airport

P4 heeft ten opzichte van andere officiële parkeerplaatsen op vliegveld Charleroi een relatief lage prijs. U betaalt er slechts € 39 voor een week. De prijs parking Charleroi Airport hangt echter wel af van de periode die u reserveert en het moment waarop u dat doet. Zonder reservering kunt u op P4 niet parkeren. De bedragen zijn altijd zonder annuleringsverzekering. Ook zonder verzekering kunt u tot hoogstens 24 uur voor aanvang annuleren voor een volledige restitutie. Maar met de verzekering hebt u dat recht tot het moment van aanvang.

Het lijkt er daarom op dat P4 Brussels South Airport een aantrekkelijke parking is, zolang u niet hoeft te annuleren. Het is in vergelijking met het alternatieve (private) aanbod dat u rondom de luchthaven van Charleroi kunt vinden echter niet de goedkoopste. U vindt namelijk al een parking op slechts 7 minuten reizen van de luchthaven voor 32 euro per week.

Als u bovendien via Vliegen en Parkeren een parking reserveert, betaalt u geen administratiekosten en hebt u al vanaf € 3 een annuleringsverzekering om tot het moment van aanvang te kunnen annuleren. Zonder verzekering betaalt u bij ons in het geval van annulering 15% van het betaalde bedrag en kunt u tot 48 uur voor aanvang opzeggen. We hebben een Top 5 Goedkoop Parkeren Charleroi opgesteld, waarin u de verschillen duidelijk kunt zien.

Let op: als u eerder of later dan de afgesproken tijd arriveert, moet u eerst naar de vertrekhal, P1 of Express-parking rijden om een toeslag te betalen, omdat P4 géén betaalautomaat heeft. Vergeet dit niet! U bespaart uzelf een wandeling van 40 minuten voor niets.

 

Hoe werkt het parkeren op Charleroi P4?

Nadat u uw reservatie hebt geplaatst, ontvangt u een QR-code waarmee u de parking kunt binnenrijden. Scan deze bij de automaat aan de ingang voor een ticket. Daarna kunt u parkeren waar u wilt.

De wandeling naar de vertrekhallen is bewegwijzerd en bovendien veilig. U zult geen moeite hebben om deze te vinden.

 

Raden we P4 aan?

Het lijkt erop dat P4 Brussels South Charleroi Airport vooral qua prijs aantrekkelijk is, zolang u zeker weet dat u niet hoeft te annuleren. Alle P-parkings kunnen namelijk tot 24 uur voor aanvang worden geannuleerd, behalve P4. Mocht u onverhoopt toch moeten afzien van uw reis, dan krijgt u geen geld terug.

Er zijn echter nog goedkopere (privé)parkings dichtbij het vliegveld. Daar kunt u al terecht voor slechts € 32 per week en op 7 minuten afstand per shuttlebus.

 

Let op: de officiële P-parkeerplaatsen van Charleroi Airport zijn niet via onze website te reserveren. Dit doet u via de officiële website van Charleroi Airport. Ons voordelige aanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren en op de knop ‘Zoeken’ te klikken. U kunt de beschikbare parkings vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren.


* De getoonde prijzen gelden op het moment van schrijven voor een periode van 8 dagen in september 2020, maar zijn altijd aan verandering onderhevig en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.
** De beoordelingen zijn op basis van gemiddelde scores van klanten op het moment van schrijven (13-8-2020). Omdat Vliegen en Parkeren geen officiële parkings op deze luchthaven aanbiedt, beschikken we niet over klantervaringen voor de officiële parkings.

Bekijk informatief-artikelen Naar alle artikelen
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b