Bekijk de parkeertarieven voor uw reis!
Selecteer de luchthaven en uw reisdata en vergelijk het beschikbare parkeeraanbod!

P4 Charleroi

P4

Bent u op zoek naar een parking bij Charleroi airport? Dan is P4 uw beste optie wat betreft officiële luchthavenparkings. Vliegen en Parkeren informeert u graag en in dit artikel geven we u alle informatie over de kenmerken, prijs en werking van parking P4.

 

Prijsvergelijking P4 Charleroi en alternatief aanbod

Parking8 dagen (€)*per dag (€)*ParkeervormTransfertijdSleutelbehoudBeoordeling**
Alternatieve parkeermogelijkheden
A1 Parking3200400Shuttle7 min.✔️8,0/10
ProPark3200400Shuttle9 min.-7,7/10
Park & Fly3800475Shuttle5 min.-9,5/10
Ace Parking4700588Shuttle4 min.✔️6,5/10
Eco Park5500688Shuttle5 min.✔️9,3/10
Aeropark6500813Shuttle7 min.-8,0/10
Airport Smart ParkingN.b.N.b.Shuttle9 min.-7,3/10
P4 Charleroi
P43900488Loopafstand20 min.✔️-

Kenmerken P4 Brussel-ZuidPlattegrond P4 Charleroi

Parking P4 op Charleroi Airport, ook wel Foot & Fly genoemd, is een van de verst gelegen parkeerplaatsen. U loopt ongeveer 20 minuten naar de vertrekhal. P4 is daarom niet goed geschikt voor mensen met weinig tijd of een beperkte mobiliteit, omdat u er geen gebruik kunt maken van een shuttleservice. De parkeerplaats is niet overdekt en er is dus ook geen hoogtelimiet. Daarnaast kunt u er 24 op 24 uur terecht.

 

Tarieven P4 Charleroi Airport

P4 heeft ten opzichte van andere officiële parkeerplaatsen op vliegveld Charleroi een relatief lage prijs. U betaalt er slechts € 39 voor een week. De prijs parking Charleroi Airport hangt echter wel af van de periode die u reserveert en het moment waarop u dat doet. Zonder reservering kunt u op P4 niet parkeren. De bedragen zijn altijd zonder annuleringsverzekering. Ook zonder verzekering kunt u tot hoogstens 24 uur voor aanvang annuleren voor een volledige restitutie. Maar met de verzekering hebt u dat recht tot het moment van aanvang.

Het lijkt er daarom op dat P4 Brussels South Airport een aantrekkelijke parking is, zolang u niet hoeft te annuleren. Het is in vergelijking met het alternatieve (private) aanbod dat u rondom de luchthaven van Charleroi kunt vinden echter niet de goedkoopste. U vindt namelijk al een parking op slechts 7 minuten reizen van de luchthaven voor 32 euro per week.

Als u bovendien via Vliegen en Parkeren een parking reserveert, betaalt u geen administratiekosten en hebt u al vanaf € 3 een annuleringsverzekering om tot het moment van aanvang te kunnen annuleren. Zonder verzekering betaalt u bij ons in het geval van annulering 15% van het betaalde bedrag en kunt u tot 48 uur voor aanvang opzeggen. We hebben een Top 5 Goedkoop Parkeren Charleroi opgesteld, waarin u de verschillen duidelijk kunt zien.

Let op: als u eerder of later dan de afgesproken tijd arriveert, moet u eerst naar de vertrekhal, P1 of Express-parking rijden om een toeslag te betalen, omdat P4 géén betaalautomaat heeft. Vergeet dit niet! U bespaart uzelf een wandeling van 40 minuten voor niets.

 

Hoe werkt het parkeren op Charleroi P4?

Nadat u uw reservatie hebt geplaatst, ontvangt u een QR-code waarmee u de parking kunt binnenrijden. Scan deze bij de automaat aan de ingang voor een ticket. Daarna kunt u parkeren waar u wilt.

De wandeling naar de vertrekhallen is bewegwijzerd en bovendien veilig. U zult geen moeite hebben om deze te vinden.

 

Raden we P4 aan?

Het lijkt erop dat P4 Brussels South Charleroi Airport vooral qua prijs aantrekkelijk is, zolang u zeker weet dat u niet hoeft te annuleren. Alle P-parkings kunnen namelijk tot 24 uur voor aanvang worden geannuleerd, behalve P4. Mocht u onverhoopt toch moeten afzien van uw reis, dan krijgt u geen geld terug.

Er zijn echter nog goedkopere (privé)parkings dichtbij het vliegveld. Daar kunt u al terecht voor slechts € 32 per week en op 7 minuten afstand per shuttlebus.

 

Let op: de officiële P-parkeerplaatsen van Charleroi Airport zijn niet via onze website te reserveren. Dit doet u via de officiële website van Charleroi Airport. Ons voordelige aanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren en op de knop ‘Zoeken’ te klikken. U kunt de beschikbare parkings vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren.

 

* De getoonde prijzen gelden op het moment van schrijven voor een periode van 8 dagen in september 2020, maar zijn altijd aan verandering onderhevig en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.
** De beoordelingen zijn op basis van gemiddelde scores van klanten op het moment van schrijven (13-8-2020). Omdat Vliegen en Parkeren geen officiële parkings op deze luchthaven aanbiedt, beschikken we niet over klantervaringen voor de officiële parkings.

Vorige blogs

terminal illustration
Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

timo waving
Veilig en zeker