Parking Charleroi Airport

Vergelijk de parkeermogelijkheden bij Charleroi Airport en boek simpelweg uw gewenste parking
Voer uw reisgegevens in en vergelijk het beschikbare aanbod!
timo pop
 • Compare parking
  Vergelijken

  Vergelijk parkeeropties bij betrouwbare aanbieders.

 • Book safely online
  Boeken

  Kies een parkeerplaats met de door u gewenste opties en betaal veilig online.

 • Show booking at parking
  Parkeren

  Laat bij aankomst uw voucher zien, geprint of op uw telefoon, en parkeer uw auto.

 • Enjoy your holiday
  Relaxen

  Ga onbezorgd op reis in de wetenschap dat uw auto in veilige handen is.

Vergelijk eenvoudig de parkingmogelijkheden rondom Charleroi Airport en reserveer direct uw gewenste parkeerplaats. Onze vergelijkings- en boekingstool helpt u met het vinden én boeken van een voordelige en betrouwbare parking.

Start uw vliegreis vanaf Charleroi Airport en bent u op zoek naar een parking Charleroi? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Het aanbod bestaat uit diverse parkeeraanbieders, zowel officiële als private parkings. Wij bieden de goedkoopste en best beoordeelde parkings Charleroi Airport. Wilt u meteen beginnen met vergelijken? Vul dan eenvoudig bovenaan deze pagina uw vertrek- en terugkomstdatum in en voer de tijd in dat u aan denkt te komen bij de parking en wanneer u denkt weg te rijden van de parking. Binnen een mum van tijd kunt u diverse aanbieders met elkaar vergelijken!

Waarom kiezen voor Vliegen en Parkeren - BE?
 • Best prices Altijd de laagste prijs
 • Short booking time Binnen 2 minuten gereserveerd
 • No reservation needed Geen reserveringskosten

Mogelijkheden om te parkeren bij Charleroi Airport

Wanneer u uw auto lang moet parkeren op Charleroi Airport heeft u veel opties om uit te kiezen. Zo biedt de luchthaven 5 verschillende officiële parkings aan. Deze parking Charleroi luchthaven zijn bijna allemaal op loopafstand, maar wel vrij prijzig. Daarnaast zijn er ook talloze private parkings met zeer voordelige tarieven en een gratis shuttleservice. Bij Charleroi zijn er op dit moment geen parkeeraanbieders die valetservice aanbieden.

Wanneer u kiest voor parking airport Charleroi met shuttleservice, dan parkeert u zelf uw auto op het terrein van parking waarbij u geboekt heeft. Hierna wordt u met een shuttlebus van de parking naar de luchthaven toe gereden met uw bagage. Daar stapt u uit en loopt u de terminal in. Bij terugkomst neemt u telefonisch contact op met de parking, nadat u uw bagage in ontvangst heeft genomen. U spreekt een plaats af en daar gaat u heen. De parking stuurt zo snel mogelijk een shuttlebus naar de afgesproken plek om u en uw bagage op te halen. U wordt weer naar uw auto gebracht en hierna kunt u instappen en uw weg vervolgen.

Als u kiest voor parkeren op loopafstand bij een officiële parking luchthaven Charleroi, dan kunt u zelf uw auto parkeren. Hierna loopt u met uw bagage naar de terminal. De loopafstand verschilt tussen 1 minuut en wel 25 minuten bij de goedkopere parkings. U mag hierbij wel uw eigen autosleutels meenemen op reis.

parking_aeroport_charleroi_plan

Parkeren met shuttleservice bij Charleroi Airport

Shuttle parking Charleroi Airport

Een luchthaven Charleroi parking is bij ons altijd inclusief een gratis shuttleservice. De verschillende parkeeraanbieders hebben ieder hun eigen locatie, waardoor de transfertijd met de shuttlebus ook verschilt per parking. Dit heeft vaak ook invloed op de prijs. Wij vergelijken de parkeertarieven bij Charleroi Airport in een blog. Hieronder volgen diverse parkeeraanbieders voor een Charleroi Airport parking: 

 

ProPark

Logo ProPark CharleroiÉén van de goedkoopste parkings bij Charleroi is ProPark. Deze uitstekend bewaakte parking is geopend van 04:00 – 00:00 en de shuttlebus brengt u in 9 minuten naar de luchthaven. Tegen meerprijs kunt u uw auto laten wassen terwijl u op reis bent. Als u even moet wachten is er een wachtruimte met toilet aanwezig op het terrein. Zo is parkeren luchthaven Charleroi erg eenvoudig!

Bekijk nu →

 

A1 Parking

Logo A1 Parking Charleroi AirportBij A1 Parking is, net als de parking hierboven, van 04:00 – 00:00 geopend. Het voordeel aan deze parking is dat u uw autosleutels zelf mee kunt nemen op vakantie. U wordt in 7 minuten met de shuttlebus naar de luchthaven gebracht, terwijl uw auto op een zeer goed bewaakte parking achterblijft. Er is een wachtruimte met toilet aanwezig en u kunt zelfs uw auto laten wassen tegen meerprijs.

Bekijk nu →

 

Park & Fly

Logo Park & Fly Charleroi AirportDeze goed beoordeelde parking ligt op maar 5 minuten transfertijd van de luchthaven af. Ook Park & Fly is geopend van 04:00 – 00:00. Er is een wachtruimte met toilet aanwezig indien u even moet wachten op de shuttlebus. Goed om te weten is dat er een voertuginspectie wordt uitgevoerd bij aankomst, waarbij eventuele schade en de kilometerstand genoteerd worden.

Bekijk nu →

 

Ace Parking

Logo Ace Parking Charleroi AirportAce Parking is geopend van 04:00 – 00:00. De shuttle rijdt u in 9 minuten naar de luchthaven. De parking is goed beveiligd met camerabewaking, zodat uw auto veilig geparkeerd staat tijdens uw reis. U wordt geholpen met uw bagage en er vindt ook een voertuiginspectie plaats. Hierbij wordt eventuele bestaande schade genoteerd.

Bekijk nu →

 

Aeropark

Logo Aeropark Charleroi AirportOok Aeropark is van 04:00 – 00:00 geopend. De shuttlebus rijdt om het kwartier en rijdt u in 7 minuten naar de luchthaven. Het is mogelijk om uw auto te laten wassen tegen meerprijs, zodat uw auto weer schoon is als u terugkomt. Er is een wachtruimte met toilet aanwezig, indien u even moet wachten en u wordt geholpen met uw bagage.

Bekijk nu →

 

Parkwall

Logo Parkwall Charleroi AirportDe parking van Parkwall ligt het dichtstbij de luchthaven, de shuttlebus rijdt u in slechts 2 minuten naar de luchthaven. U kunt uw eigen sleutels behouden en ook deze parking is van 04:00 – 00:00 geopend. Er is 24 uur per dag bewakingspersoneel aanwezig op de parking, zodat uw auto zeker veilig staat als u weg bent. Er is een wachtruimte aanwezig en u wordt geholpen met uw bagage.

Bekijk nu →

 

Voordelen Shuttle Parkeren bij Charleroi Airport

 Voordelige parkeertarieven

 Sleutelbehoud optioneel (niet bij iedere parking)

 Veilig & betrouwbaar

Lang parkeren Charleroi Airport

Als u op reis gaat naar het buitenland wilt u uw auto veilig parkeren en vaak voor langere tijd. Onder lang parkeren verstaan we dat u langer dan 24 uur gaat parkeren. Als u alleen iemand komt ophalen of wegbrengen, dan kunt u gebruik maken van het kort parkeren bij Express Parking Charleroi tegenover terminal 2 of u kunt 5 minuten gratis parkeren bij P2 Charleroi om iemand op te halen.

Het lang parkeren Charleroi Airport doet u middels shuttleservice. Dit betekent dat u zelf uw auto parkeert op enige afstand van de luchthaven, waarna u vervolgens met de shuttlebus naar de terminal gebracht wordt met uw bagage.

Soms wordt onterecht gedacht dat lang parkeren bij de luchthaven duur is, maar het kan veel geld besparen als u alternatieve parkeerplaatsen met elkaar gaat vergelijken. Zo kunt u al vanaf € 5,00 per dag parkeren wanneer u 2 weken op vakantie gaat. 

Het Charleroi Airport lang parkeren doet u het beste bij één van de parkeeraanbieders via onze website. Zo stapt u met uw bagage direct uit bij de luchthaven en hoeft u niet nog honderden meters te lopen naar de terminal met uw zware bagage.

 

Alle parkeerinfo bij Charleroi Airport in het kort

🚗 Aantal parkeerplaatsen6
🏆 Best beoordeeldParkwall
💶 GoedkoopsteAce Parking *
📍 Dichtst bij luchthavenParkwall

* Deze parking was op het moment van schrijven het voordeligst. De prijzen van het parkeeraanbod van airport parking Charleroi zijn echter altijd aan verandering onderhevig.

 

Parking op loopafstand Charleroi Airport

Officiele parking Charleroi AirportWilt u liever parkeren op loopafstand bij de luchthaven van Charleroi? Het is mogelijk, maar wel alleen bij de officiële parkings. Deze zijn niet via onze website te boeken. Na het Charleroi Airport parkeren loopt u naar de luchthaven toe. Hier zit echter wel een prijskaartje aan. De goedkopere parkings P3 Charleroi en P4 Charleroi Airport zijn gunstiger in prijs, maar hierbij moet u 20 tot 25 minuten lopen naar de vertrekhal toe. Goed om te weten is dat wanneer u meer dan 15 minuten van de gereserveerde tijd afwijkt, dat u deze eerst moet betalen bij de betaalautomaat voordat u uw auto gaat halen.

Bent u benieuwd naar de goedkoopste parkings bij Charleroi Airport? Wij hebben precies dat op een rij gezet voor u. Bekijk ons artikel Top 5 Goedkoop Parkeren Charleroi.

 

Wilt u meer weten over luchthaven parking Charleroi of over ons vergelijkings- en boekingsplatform? Bekijk dan eens het onderstaande overzicht, hier vindt u een koppeling naar de belangrijkste pagina’s en informatie.

Onze algemene voorwaarden vindt u hier
De veelgestelde vragen van onze klanten vindt u hier

Ontdek de parkeermogelijkheden

Waarom Vliegen en Parkeren bij Charleroi luchthaven

Vertrekt uw vlucht binnenkort vanaf Charleroi Airport, of Brussels South Charleroi Airport zoals het ook wel wordt genoemd? Er zijn verschillende manieren om met uw bagage naar de luchthaven te reizen. 

U kunt met het openbaar vervoer reizen, al is dit niet optimaal te noemen. Vanaf station Charleroi is het nog minimaal 20 minuten reizen met het openbaar vervoer. U kunt hiervoor buslijn A gebruiken, welke van het station naar de luchthaven rijdt. Het is ook mogelijk om vanaf Brussel een shuttlebus te nemen die u afzet bij de luchthaven. Deze bussen vertrekken elk half uur, vanaf 03.30 uur. Ook vanaf Brugge en Gent kunt u een shuttlebus nemen. Vanuit hier vertrekken er dagelijks negen.

Het meest ideaal is om met de auto te reizen en een Charleroi parking airport te gebruiken. Rondom het vliegveld kunt u parkeren op loopafstand of met shuttleservice. Op onze website kunt u eenvoudig vergelijken en reserveren. Wanneer u vooraf online een parkeerplaats reserveert bent u gegarandeerd goedkoper uit én bent u zeker van uw Charleroi luchthaven parking.

Wanneer u op zoek bent naar een parking dan zijn er via Vliegen en Parkeren veel mogelijkheden om Charleroi parking te vergelijken. U vindt het beschikbare aanbod door Charleroi Airport en uw reisdata in te voeren. U kunt dit aanbod eenvoudig vergelijken en u heeft al binnen enkele minuten uw gewenste parking gereserveerd.

 

Meer informatie over Charleroi Airport

Brussels South Charleroi Airport ligt in Wallonië en ligt op ruim een uur rijden vanaf Brussel. Het vliegveld heeft ongeveer 190 bestemmingen waar u als reiziger uit kunt kiezen. Er is één grote terminal, T1, en een kleinere terminal, T2. Deze wordt gebruikt om T1 te ontlasten tijdens drukte. Jaarlijks worden hier ongeveer 75.000 vluchten uitgevoerd, dus het kan er in bepaalde periodes best wel druk zijn. Des te belangrijker om vooraf een parking te reserveren, zodat u zeker bent van een plekje en niet ter plaatse een te dure parkeerplaats hoeft te gebruiken.

Gerelateerde blogs over deze luchthaven

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving