Parking Groningen Airport

Vergelijk de parkeermogelijkheden bij Groningen Eelde Airport en boek simpelweg uw gewenste parking
Voer uw reisgegevens in en vergelijk het beschikbare aanbod!
timo pop
 • Compare parking
  Vergelijken

  Vergelijk parkeeropties bij betrouwbare aanbieders.

 • Book safely online
  Boeken

  Kies een parkeerplaats met de door u gewenste opties en betaal veilig online.

 • Show booking at parking
  Parkeren

  Laat bij aankomst uw voucher zien, geprint of op uw telefoon, en parkeer uw auto.

 • Enjoy your holiday
  Relaxen

  Ga onbezorgd op reis in de wetenschap dat uw auto in veilige handen is.

Vergelijk eenvoudig de parkingmogelijkheden rondom Groningen Airport en reserveer direct uw gewenste parkeerplaats. Onze vergelijkings- en boekingstool helpt u met het vinden én boeken van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats.

Start uw reis vanaf Groningen Airport en bent u op zoek naar een parkingplaats bij de luchthaven? Dit vindt u eenvoudig bij Vliegen en Parkeren! Groningen Airport parking bestaat uit de officiële parkeerplaatsen, namelijk P1 Groningen, P2 Groningen en P3 Groningen. Alle drie zijn op loopafstand van de luchthaven. U kunt de parkeerplaatsen eenvoudig vergelijken en wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u deze direct reseveren zonder reserveringskosten. Zo bent u binnen enkele minuten voorzien van een parkeerplaats.

 

Waarom kiezen voor Vliegen en Parkeren - BE?
 • Best prices Altijd de laagste prijs
 • Short booking time Binnen 2 minuten gereserveerd
 • No reservation needed Geen reserveringskosten

Parkingmogelijkheden bij luchthaven Groningen

Het vliegveld van Groningen is klein in omvang, waardoor er zowel op als rondom de luchthaven weinig aanbieders zijn die het parkeren Groningen Airport mogelijk maken. Het voordeel van een kleine luchthaven is wel dat alle parkeerplaatsen op loopafstand zijn. Via onze website kunt u de officiële parkeerplaatsen met elkaar vergelijken en direct boeken.

 

Groningen-airport-map

Parkings op loopafstand

Alle parkeerplaatsen zijn direct bij de luchthaven gevestigd. Zo loopt u binnen 1 tot 4 minuten van de parkingplaats Groningen Eelde Airport naar de luchthaven. Hieronder vindt u meer informatie over elke parkeerplaats.

P1 Groningen AirportP1 Groningen is de meest prijzige maar ook de meest uigebreide parking Groningen vliegveld. Het ligt direct voor de terminal en heeft daarnaast ook parkeerplaatsen voor mindervaliden. U kunt, net als bij de andere parkeerplaatsen op Airport Groningen, uw sleutel meenemen op reis nadat u uw auto hebt geparkeerd. Ook zijn alle drie de parkeerplaatsen voorzien van cameratoezicht.

P2 Groningen is voordeliger dan Groningen P1 en ook erg dichtbij. Het is 1 minuut lopen naar de luchthaven en je kunt Groningen P2 zien als de gulden middenweg. Bij alle drie de parkeerplaatsen kunt u de parkeerplaats oprijden via kentekenherkenning. Wanneer u uw kenteken online invult kunt u zo naar binnen rijden en ook weer makkelijk naar buiten bij terugkomst.

P3 Groningen is de meest voordelige parking bij Groningen Airport. De parkeerplaats ligt op 4 minuten loopafstand en is niet geheel geasfalteerd, maar uw auto staat gedurende het parkeren op grind. Het terrein wordt tijdens de sluiting van de luchthaven afgesloten.

 

Alle parkeerinfo bij Groningen Airport in het kort

 

🚗 Aantal parkeerplaatsen3
🏆 Best beoordeeldP2 Groningen
💶 Goedkoopste parkingP3 Groningen
 📍  Dichtst bij luchthavenP1 Groningen

 

Wilt u meer weten over parking luchthaven Groningen of over ons vergelijkings- en boekingsplatform? Bekijk dan eens het onderstaande overzicht, hier vindt u een koppeling naar de belangrijkste pagina’s en informatie.

Onze algemene voorwaarden vindt u hier

Een beschrijving van de parkeervormen vindt u hier

De veelgestelde vragen van onze klanten vindt u hier

 

Ontdek de parkeermogelijkheden

Waarom Vliegen en Parkeren bij Groningen Airport

Ondanks dat Groningen Airport een kleine luchthaven is, heeft het toch meer bestemmingen dan u zou denken. U kunt maar liefst 9 bestemmingen bereiken in Europa en net daarbuiten, zoals plaatsen in Griekenland, Finland, Spanje en Turkije. Daarnaast vliegt u gegarandeerd met grote luchtvaartmaatschapijen, zoals Transavia, Corendon en Blue Islands.

Nog een voordeel aan een kleine luchthaven is dat parkeren Eelde airport het voordeligst is van heel Nederland. U kunt al vanaf iets meer dan €3,00 parkeren bij één van de officiële parkeerplaatsen. Zeker officiële parkeerplaatsen zijn nergens anders zo goedkoop.

De luchthaven is gemakkelijk te bereiken met bus lijn 9 vanaf station Groningen richting Eelde Airport, welke ongeveer 40 minuten duurt. Als u vanuit richting Assen de bus neemt kunt u het beste met lijn 50 richting Eelde Airport reizen via Haren en De Punt, welke ongeveer 34 minuten duurt. De bushalte ligt direct naast de luchthaven, dus u kunt vanuit de halte direct de vertrekhal inlopen. Hou er wel rekening mee dat de bussen tussen 00:00 en 05:00 niet rijden.

Als u vooraf een parkeerplaats reserveert bent u gegarandeerd voorzien van een parkingplaats Groningen Airport. Zeker gezien de parkeerplaatsen, net als de luchthaven, niet al te groot zijn en het daardoor sneller vol kan geraken. Haal uw zorgen weg door uw gehele reis vooraf vast te leggen. Daarnaast is het ook nog voordeliger wanneer u vooraf online reserveert voor parkeren Eelde Airport.

 

Meer informatie over Groningen Airport

Groningen Airport Eelde, zoals de luchthaven officieel heet, is uitgegroeid tot een complete internationale luchthaven en is daarmee de op vier na grootste luchthaven van Nederland. Het vliegveld ligt in de plaats Eelde, op ongeveer 15 kilometer afstand van de stad Groningen. Groningen luchthaven richt zich vooral op vakantiegangers en het bedrijfsleven in het noorden van Nederland. Ondanks de kleine omgang groeien ze ieder jaar in het aantal vliegbewegingen en aantal passagiers. 

Het grote voordeel aan de luchthaven in Groningen is dat het er (nog) niet druk is, zoals dat vaak wel is met grotere vliegvelden. Het parkeren is er netjes verzorgd doormiddel van drie officiële parkeerplaatsen op loopafstand. Daarnaast zijn er weinig alternatieve parkeerbedrijven die het parkeren bij vliegveld Groningen aanbieden, zoals dat bij andere luchthavens wel gebeurd. 

 

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving