Bekijk de parkeertarieven voor uw reis!
Selecteer de luchthaven en uw reisdata en vergelijk het beschikbare parkeeraanbod!

Discount Parking Zaventem

Discount parking

Gaat u op reis vanaf Brussels-Zaventem Airport en zoekt u een parkeerplaats Brussel Airport (voor een week of langer)? Discount Parking 1 en 2 zijn de voordeligste officiële parkings dicht bij de terminals. Vliegen en Parkeren heeft het voor u uitgezocht en geeft u in dit artikel alle belangrijke informatie.


 

 

Prijzen Discount Parking 1 & 2 Zaventem

Parking8 dagen (€)*per dag (€)*ParkeervormTransfertijdBeoordeling**
Discount 1 & 2^5900738Shuttle10 min. (per 15 min.)-
Park and Go4100513Shuttle6 min.7,4/10
Aéropark100060001000Shuttle7 min.8,0/10
Express Zaventem80001000Shuttle5 min.8,9/10

 

Kenmerken Discount 1 en Discount 2Plattegrond Discount Zaventem

Zaventem Discount 1 & 2, gelegen in Melsbroek, zijn de voordeligste officiële parkings van luchthaven Brussel, maar tegelijkertijd ook de verst afgelegen parkings.

U treft er een openluchtparking, die is beveiligd met bewakingscamera's en waar permanent een medewerker aanwezig is. Er is geen hoogtelimiet van toepassing, maar het parkeerterrein is enkel toegankelijk voor 'gezinsvoertuigen'. Parkings Discount 1 en Discount 2 zijn 24 uur per dag toegankelijk, dus u kunt uw wagen op elk gewenst moment afleveren en ophalen. Ook personen met een beperkte mobiliteit zullen er terecht kunnen voor invalideparkeerplaatsen.

De Discount-parkings liggen op ongeveer 10 minuten rijden met de shuttlebus tot de luchthaven. Houd er rekening mee dat u mogelijk ongeveer 15 minuten moet wachten op de shuttle. Zorg dus dat u voldoende tijdsmarge inplant om uw vliegtuig niet te missen.

 

Tarieven Zaventem Discount Parking

Parkings Discount 1 & 2 zijn de goedkoopste officiële parkings en u parkeert er voor een parkeertarief Zaventem van € 59,00 per week. Merk op dat de tarieven, in tegenstelling tot die van andere luchthavens, niet lijken te variëren afhankelijk van of u reserveert of pas ter plaatse betaalt. Het enige risico dat u loopt is dat de parking al volzet is eer u daar aankomt en dat u daardoor op een duurdere parking moet parkeren.

Houd er rekening mee dat bovenstaande prijs van toepassing is voor een week parkeren, maar zonder de mogelijkheid om te annuleren. Er is een annuleringsverzekering isbeschikbaar, die per dag wordt verrekend, afhankelijk van de duur van uw verblijf. Reken voor een reservering van een week met annuleringsverzekering op 9 euro meer, voor een totaal van € 68. Met de annuleringsverzekering krijgt u de mogelijkheid om tot 24 uur voor aanvang te annuleren.

Ondanks dat deze prijs zeer aantrekkelijk is, zijn er particuliere parkings in de buurt van de luchthaven die zeer concurrerende prijzen bieden, zoals u kunt zien in bovenstaande tabel. In onze top 5 met goedkoopste parkings bij Brussel-Zaventem airport krijgt u een nóg beter overzicht van het voordeligste parkeeraanbod.

 

Hoe werkt het parkeren op Discount 1 & 2?

Als u online hebt gereserveerd, krijgt u per e-mail een QR-code toegestuurd, die u bij aankomst op de parking voor de automaat houdt. U krijgt vervolgens een ticket dat u moet bewaren. Bij terugkomst toont u het ticket aan de automaat. Als u uw reserveringstijd hebt overschreden, vraag dan een medewerker om hulp.

Volg de borden met 'Brucargo' om de parking te vinden.

 

* De getoonde prijzen gelden op het moment van schrijven voor een periode van 8 dagen in september 2020, maar zijn altijd aan verandering onderhevig en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.
** De beoordelingen zijn op basis van gemiddelde scores van klanten op het moment van schrijven (24-7-2020). Omdat Vliegen en Parkeren geen officiële parkings op deze luchthaven aanbiedt, beschikken we niet over klantervaringen voor de officiële parkings.
^ U kunt de officiële parkeerplaatsen (P-parkings) bij deze luchthaven enkel reserveren via de officiële website van de airport.

Vorige blogs

terminal illustration
Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

timo waving
Veilig en zeker