#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Selecteer het vliegveld en de gewenste data en vergelijk direct een groot aanbod aan betrouwbare parkeeraanbieders rondom vliegvelden.
Informatief 24 Juli 2020

Zaventem Discount Parking 1 & 2

Gaat u op reis vanaf Brussels-Zaventem Airport en zoekt u een parkeerplaats Brussel Airport (voor een week of langer)? Discount Parking 1 en 2 zijn de voordeligste officiële parkings dicht bij de terminals. Vliegen en Parkeren heeft het voor u uitgezocht en geeft u in dit artikel alle belangrijke informatie.


 

Prijzen Discount Parking 1 & 2 Zaventem

Parking 8 dagen (€)* per dag (€)* Parkeervorm Transfertijd Beoordeling**
Discount 1 & 2^ 5900 738 Shuttle 10 min. (per 15 min.) -
Park and Go 4100 513 Shuttle 6 min. 7,4/10
Aéropark1000 6000 1000 Shuttle 7 min. 8,0/10
Express Zaventem 8000 1000 Shuttle 5 min. 8,9/10

Kenmerken Discount 1 en Discount 2Plattegrond Discount Parkings Zaventem

Zaventem Discount 1 & 2, gelegen in Melsbroek, zijn de voordeligste officiële parkings van luchthaven Brussel, maar tegelijkertijd ook de verst afgelegen parkings.

U treft er een openluchtparking, die is beveiligd met bewakingscamera's en waar permanent een medewerker aanwezig is. Er is geen hoogtelimiet van toepassing, maar het parkeerterrein is enkel toegankelijk voor 'gezinsvoertuigen'. Parkings Discount 1 en Discount 2 zijn 24 uur per dag toegankelijk, dus u kunt uw wagen op elk gewenst moment afleveren en ophalen. Ook personen met een beperkte mobiliteit zullen er terecht kunnen voor invalideparkeerplaatsen.

De Discount-parkings liggen op ongeveer 10 minuten rijden met de shuttlebus tot de luchthaven. Houd er rekening mee dat u mogelijk ongeveer 15 minuten moet wachten op de shuttle. Zorg dus dat u voldoende tijdsmarge inplant om uw vliegtuig niet te missen.

 

Tarieven Zaventem Discount Parking

Parkings Discount 1 & 2 zijn de goedkoopste officiële parkings en u parkeert er voor een parkeertarief Zaventem van € 59,00 per week. Merk op dat de tarieven, in tegenstelling tot die van andere luchthavens, niet lijken te variëren afhankelijk van of u reserveert of pas ter plaatse betaalt. Het enige risico dat u loopt is dat de parking al volzet is eer u daar aankomt en dat u daardoor op een duurdere parking moet parkeren.

Houd er rekening mee dat bovenstaande prijs van toepassing is voor een week parkeren, maar zonder de mogelijkheid om te annuleren. Er is een annuleringsverzekering isbeschikbaar, die per dag wordt verrekend, afhankelijk van de duur van uw verblijf. Reken voor een reservering van een week met annuleringsverzekering op 9 euro meer, voor een totaal van € 68. Met de annuleringsverzekering krijgt u de mogelijkheid om tot 24 uur voor aanvang te annuleren.

Ondanks dat deze prijs zeer aantrekkelijk is, zijn er particuliere parkings in de buurt van de luchthaven die zeer concurrerende prijzen bieden, zoals u kunt zien in bovenstaande tabel. In onze top 5 met goedkoopste parkings bij Brussel-Zaventem airport krijgt u een nóg beter overzicht van het voordeligste parkeeraanbod.

 

Hoe werkt het parkeren op Discount 1 & 2?

Als u online hebt gereserveerd, krijgt u per e-mail een QR-code toegestuurd, die u bij aankomst op de parking voor de automaat houdt. U krijgt vervolgens een ticket dat u moet bewaren. Bij terugkomst toont u het ticket aan de automaat. Als u uw reserveringstijd hebt overschreden, vraag dan een medewerker om hulp.

Volg de borden met 'Brucargo' om de parking te vinden.


* De getoonde prijzen gelden op het moment van schrijven voor een periode van 8 dagen in september 2020, maar zijn altijd aan verandering onderhevig en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.
** De beoordelingen zijn op basis van gemiddelde scores van klanten op het moment van schrijven (24-7-2020). Omdat Vliegen en Parkeren geen officiële parkings op deze luchthaven aanbiedt, beschikken we niet over klantervaringen voor de officiële parkings.
^ U kunt de officiële parkeerplaatsen (P-parkings) bij deze luchthaven enkel reserveren via de officiële website van de airport.
Bekijk informatief-artikelen Naar alle artikelen
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b