#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
In 2 minuten geregeld
Altijd de beste prijs
Al 5 jaar lang!
Veilig Reserveren & Betalen

Parking Zaventem

Brussels Airport is de grootste luchthaven van België. De luchthaven wordt ook wel Zaventem genoemd omdat deze, onder andere, op het grondgebied van de gemeente Zaventem ligt. Ze ligt op ongeveer 12 kilometer afstand van Brussel.

Er vliegen jaarlijks meer dan 20 miljoen mensen vanaf Zaventem Airport. Dat betekent dat er een grote vraag is voor het parkeren rondom de luchthaven. Vanwege het grote verschil in vraag en aanbod zijn er veel parkings die veel voordeliger zijn dan de officiële parkings van de luchthaven zelf.

Uw wagen parkeren bij het vliegveld is meestal veel comfortabeler dan de alternatieven. Het vinden van een veilige én voordelige parking kon echter nog wel eens lastig zijn. Wij leggen hier de nadruk op ‘kon’. Wij hebben een ruim aanbod van deze voordelige én betrouwbare parkings. Parkings op Zaventem vergelijkt en u hebt binnen een mum van tijd een parkeerplek gevonden en gereserveerd.

Gezien de omvang en drukte van de luchthaven raden we aan om ruim van tevoren een parking te reserveren. Dit doet u binnen enkele minuten en u betaalt bij ons geen reservatiekosten. U voorkomt stress en bespaart nog ook!

Open aanbiederlijst
Adres Leopoldlaan, 1930, Zaventem, België
Kaart bekijken

Hoe werkt Vliegen en Parkeren?

1 Vergelijken U vergelijkt tal van parkeeropties bij verschillende betrouwbare aanbieders.
2 Online reserveren Selecteer een parkeerplaats met de gewenste opties en betaal veilig online.
3 Gemakkelijk parkeren Bij aankomst laat u uw reservering zien. Geprint of op uw telefoon waarna u parkeert.
4 Onbezorgd op reis Lekker onbezorgd op reis en weten dat uw auto voor u klaar staat bij terugkomst.

Parkeervormen bij Brussel-Zaventem Airport

Shuttleparkeren Shuttleparkeren U rijdt naar de gekozen parkeerplaats en wordt vervolgens met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht.
Valetparkeren Valetparkeren U rijdt direct naar de luchthaven, daar overhandigt u uw auto aan een chauffeur die hem vervolgens voor u parkeert.
Aanbieders bij Brussel-Zaventem Airport worden gemiddeld beoordeeld met een 8.1 Klanten die via ons een parkeerplaats geboekt hebben, beoordelen aanbieders gemiddeld met een 8.1/10, gebaseerd op 19 reviews.

Aanbod parkings bij Brussel Zaventem Airport

Plattegrond officiële parkings Brussel-Zaventem
Bruxelles Airport beschikt over 10 officiële parkeermogelijkheden, zoals u kunt zien op de afbeelding hierboven. Los van de discount parkings liggen alle parkings direct bij de luchthaven. Deze parkings zijn te reserveren via de officiële website van de luchthaven. Er zijn echter nog veel meer Brussels Airport parkings die u nog vele malen voordeliger van een parkeerplaats kunnen voorzien. Bij deze extern gelegen parkings kunt u parkeren in combinatie met shuttle- en valetservices.

Parkings met shuttle bij Zaventem Airport

Wanneer u kiest voor parkeren Zaventem dan zult u er snel genoeg achterkomen dat er voornamelijk aanbieders voor shuttleparking actief zijn. Dit zijn zeer voordelige opties en wanneer u voor een langere tijd op reis gaat gegarandeerd de beste keuze.

  • Brussels Airport Express Parking is de best beoordeelde parking en biedt u extra mogelijkheden als overdekt parkeren. Zo staat uw wagen dus mooi beschermd tegen de natuurlijke elementen. De parking ligt op ongeveer 5 minuten afstand en is 24/7 geopend.
  • Park and Go is een goed beoordeelde parkeeraanbieder. De reistijd bedraagt ongeveer 6 minuten, exclusief eventuele wachttijd, en u kunt hier 24/7 parkeren.
  • Aéropark1000 wordt uitstekend beoordeeld door onze klanten. Uw wagen staat op een veilige locatie, deze locatie ligt op ongeveer 7 minuten reistijd en is 24 op 24 geopend.
  • Discount Parking 1 & 2 zijn twee officiële parkings van Brussel Airport. Deze parkings liggen op 10 tot 15 minuten van de luchthaven en zijn niet via onze website te reserveren.
  • P4 Zaventem is de duurste officiële shuttleoptie bij Brussel Airport. U parkeert op slechts 1 minuten afstand en de shuttlebussen rijden zeer frequent, namelijk iedere 5 tot 15 minuten.

Parkings met valet bij Zaventem Airport

Parking Brussels Airport kan ook in de vorm van valetparkeren. Dit is een weinig gebruikte parkeervorm rondom Brussel Airport, het is echter een verstandige keuze wanneer u zo snel en comfortabel mogelijk wilt parkeren.

  • Sky Parking biedt zowel shuttle- als valetparkings aan. Dit is de goedkoopste valetparking bij Brussel Airport. De parkings en bijbehorende service zijn 24 op 24 uur en zeven op zeven dagen geopend en beschikbaar.
  • Ector Parking is de tweede en laatste valetparking. Dit is een keten die bij meerdere luchthaven in meerdere landen actief is. Hierdoor is er veel expertise aanwezig en kunt u ze gerust een valet specialist noemen.

Parkings op loopafstand bij Zaventem Airport

Er zijn meerdere officiële Zaventem parking mogelijkheden. De parkings P1, P2 en P3 Brussel zijn alledrie parkings op loopafstand. Hoewel dat natuurlijk ideaal klinkt, betaalt u hier wel de hoofdprijs voor.

  • P1 Zaventem is onder te verdelen in P1 VIP, P1 Front en P1 Fast Zone. De twee laatstgenoemde parkings zijn op loopafstand. U parkeert op slechts 2 minuten afstand, maar hier betaalt u uiteraard de hoofdprijs voor.
  • P2 Zaventem ligt op ongeveer 3 minuten loopafstand van de luchthaven van Brussel. Ook hier betaalt u voor het gemak dat deze parking u oplevert. U bent al snel tweemaal zoveel kwijt als bij een shuttleparking.
  • P3 Zaventem is te vergelijken met P2. Ze liggen namelijk nagenoeg op dezelfde locatie en hanteren exact dezelfde tarieven. U parkeert op 3 tot 5 minuten van de luchthaven.

Wat u moet weten over het parkeren bij Zaventem Airport

Wanneer u op vliegreis gaat is de kans groot dat u vertrekt vanaf Zaventem Airport. Het is immers de grootste luchthaven van ons land en is daarnaast ook zeer aantrekkelijk dankzij het grote aanbod vluchten en vluchtmaatschappijen.

De infrastructuur rondom Brussel Airport is goed geregeld. Zo is er bij de luchthaven een eigen treinstation en kunt u ook met de bus de luchthaven bereiken. Het enige nadeel is dat het openbaar vervoer niet 24 uur per dag actief is. Wanneer uw vlucht ’s nachts vertrekt, zult u een andere oplossing moeten vinden.

Brussel Airport heeft een zogenaamde Kiss & Ride-zone. Hier kunt u iemand wegbrengen of ophalen. Deze zone ligt echter nog 5 minuten lopen van de luchthaven. Wellicht niet ideaal als u veel koffers bij u hebt.

De gemakkelijkste en meeste gekozen vervoersmethode is de auto. Er is een ruim parkeeraanbod rondom de luchthaven waar u tijdens het hoogseizoen al voor een paar tientjes kunt parkeren. Dit maakt Parking luchthaven Zaventem een zeer voordelige optie, al helemaal wanneer u met meerdere mensen reist. Zo deelt u de kosten ook nog eens.

Extra belangrijke informatie

Wilt u meer weten over ons of Brussel Airport voor u een Parking Zaventem Luchthaven reservering maakt? Bekijk eens onze blog artikelen en algemene voorwaarden.

Lees onze Algemene Voorwaarden

Bekijk onze Top 5 Goedkoop parkeren Zaventem

Lees meer
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b